Pazartesi, Aralık 15, 2008

simitçiden sonra yeni moda: etsiz çiğköfte

Küresel kriz teğet mi geçti delip mi geçti tartışması yapıladursun, Ankara'da etrafımıza bakarak neler olduğunu görebiliyoruz aslında. Kebapçıların, lahmacuncuların yerini önce simit sarayları aldı. Ucuza karın doyurma merkezleri olduklarından, hızla yaygınlaştılar. Şimdiki moda etsiz çiğköfte zincirleri. Sanırım, bu zincirlerden en yaygın olanı Adıyamanlı Ömer Usta.
Ömer Usta'nın dükkanlarının tabelasında kendi resmi var (soldaki fotograf). Resmin altında da Bu resmin olmadığı yerler şubemiz değildir ibaresi. Dürümü 3 YTL'den satılıyor çiğ köftenin. İçerisinde et olmadığı için daha sağlıklı olduğu düşünülüyor. Bol baharat ve acı ile etsiz olduğunu anlamak pek kolay olmuyor. Bulgur tok tutan bir besin. 3 YTL'ye, lezzetli yiyecekle karın doyurmak çoğunluğun tercihi olsa gerek Ömer Usta'nın şube sayısı gittikçe artıyor. Henüz deneme aşamasında olsa bile web sayfası da var Adıyamanlı Ustanın. Online sipariş verilebiliyor:

Hiç yorum yok: