Salı, Temmuz 11, 2006

Çiya

İstanbul'un Anadolu yakasının, benim için, merkezinde Kadıköy'de yer alan bir yemek / kültür merkezi Çiya. Aslına bakarsanız Kültür Bakanlığı'nın yapması gerekenleri yapıyor mekanın sahibi ve şefi Musa Dağdeviren. Ülkemizde yerel olarak yapılan ve sevilen yemekleri araştırıyor. İl il köy köy dolaşıp, türkü derleyen ozanlar gibi, yemek tarifleri derliyor. Malzemeler doğal yöntemlerle elde ediliyor. Lezzetli yemekler ve kebaplar, pişirme usüllerine uyularak, modern dünyanın koşuşturmasına inat, sakin sakin hazırlanıyor.
Yemek ve Kültür isimli 3 aylık dergiyi de çıkartan Musa Bey, Çiya ile bir çok uluslararası dergiye konu(k) olmuş. Bizim keşfimizden çok önce meşhur olmuştu yani. Ancak, halen mütevazi bir yer. Fiyatlar biraz yüksek gelebilir. Menüye bakmadan sipariş vermemek yerinde olur. Özellikle Ankara'da yaşayanlar dikkat etsin. Aslında Çiya'nın web sayfasına da göz atabilirsiniz. Günlük menü web sayfasında görülebilir.
Çiya'ya gidince daha önce tatmadığınız lezzetlere hazırlıklı olun. Sayfamda gördüğünüz Vişneli Kebap'ın fotografı. Tahmin edeceğiniz üzere ben çektim. İçinde bildiğimiz vişne ve küçük köfteler var. Biraz ekşi. Ancak çok lezzetli.
Caferağa Mahallesi Güneşlibahçe Sokak No:43
Kadıköy - İstanbul
(216) 300 31 90 (216) 450 23 76

1 yorum:

Ç. dedi ki...

çiya benim de en sevdiğim lokantalardan bir tanesi herhalde. yalnız biraz daha az tuzlu olsa o fiyatlar da cep yakmasa ve bol bol gidebilsek ne güzel olacak...

bir çok turist rehberinde de adı geçiyor bu lokantanın. kadıköy'de adres tarifini isteyen 5-6 tane turistle karşılaştım şu zamana kadar. belki de bu turistik havası yüzünden böyledir fiyatlar diye de düşünmedim değil tabii...