Cuma, Nisan 28, 2006

Manisa

Manisa'nın tepeden görünüşü çok üzücü. Beton tarlası haline dönmüş kent ya da en azından tepeden görünüşü öyle. Oysa İzmir'e 30 dakika mesafede, Vestel gibi sanayi devine ev sahipliği yapan, Türkiye birinci futbol liginde takımı olan, toprakları verimli kısacası her türlü olanağı olan bin kent Manisa. Bence tek derdi ya da yanlışı kent büyürken gerekli planlamaların yapıl(a)mamış olması. Hala geç kalmış sayılmaz. Yeşil alanları çoğaltıp, toplu taşıma sistemlerini (metro-tramvay gibi) gerçekleştirip şehri yaysa daha güzel bir kent olur Manisa. Manisa kebabı diye hep duyduğum ama tadını bir türlü hatırlayamadığım yemeği de yeniden yeme olanağı buldum. Tadını neden hatırlayamadığımı, kebabı yiyince anladım: Unutulmayacak bir tat değil :) Manisalılar kızacak bana belki ama Manisa kebabını yememişler için nasıl olduğunu anlatayım: Bursa'nın yoğurtlu kebabında döneri çıkartın yerine köfte koyun olsun Manisa kebabı. Yani yenilikçi ya da farklı bir kebap değil. Bir Manisa fotosu daha:

2 yorum:

algon dedi ki...

manisa kebabını doğru anlatmamışsınız. manisa kebabının köftesi sadece 700 gram dana önkol kıymasına 300 gram kuzu kıyması karıştırılarak ve sadece tuz konularak yapılan köfte ve özel hazırlanmış pideler kullanılarak yapılır. Ayrıca tereyağ mutlaka dövme olur. ve asla yoğurt kullanılmaz. Bursa kebabındaki gibi. bu döner etine giren her türlü hileyi asla kaldırmaz. hilesiz tek kebab türüdür. Mutlaka bakır tabakta sunulur.

gezimania dedi ki...

Bir Manisalı olarak yazdıklarınız beni biraz şaşırttı aslında. Manisa birçok ile göre yeşil alan konusunda daha zengindir aslında, belki Spil'den durum farklı görünüyor olabilir..
Manisa Kebabını doğru yerde yerseniz lezzetini alabilirsiniz, çok orjinal bir yemek değildir ama doğru yapılırsa lezzeti harikadır. Ben de Bursa'da iskender kebap yediğimde tam da sizin gibi düşünmüştüm :))